Over ons

Werkwijze

Wij maken het zelf

Bij ons gebeurt alles in eigen huis:  ontwerpen, gieten van orgelmetaal, het maken van pijpen (vitaal voor een eigen geluid), meubelmaken (orgelkassen), vervaardigen van windladen, regeerwerk en windvoorziening.  Wij hebben dus een snelle levertijd. Bij onderhoud en restauratie geldt hetzelfde. Als wij iets vervangen, vervaardigen we de onderdelen zelf, in de stijl van uw instrument. We hebben een eigen opslag van hout, tin en lood.

Eenheid door samenhang

Wij hebben veel geleerd van onze talrijke orgelrestauraties. De mooiste orgels blijken vaak te zijn ontstaan vanuit een eenduidige opvatting over klank en kwaliteit. Die eenheid willen wij ook realiseren in ons werk.  Daarvoor moeten alle elementen van het bouwen of restaureren van een orgel  optimaal met elkaar samenhangen. Hieronder beschrijven wij onze aanpak en werkzaamheden.

Restauratie

Wij hebben in ons 75-jarig bestaan veel ervaring opgedaan met restauratie. Daarbij werken we met groot respect voor het werk van onze voorgangers.  We behandelen uw instrument als een waardevol integraal kunstwerk, dat is ontstaan door de creativiteit en vaardigheid van orgelmakers van alle tijden.

Nieuwbouw

Samen met u ontwerpen we uw instrument. Het wordt zowel qua uiterlijk als qua klank afgestemd op de ruimte waar het moet staan. Elk nieuw orgel dat we maken is uniek.

Lees meer…

Het laatste nieuws

Actueel