Nieuw Romantisch orgel Drammen (Noorwegen)

Wij ontvingen de opdracht voor het maken van een nieuw instrument voor de Tangen Kirke in Drammen (Noorwegen). Bijzonder is dat dit een orgel wordt dat is geinspireerd op Duitse orgelbouw van de eerste helft van de 19e eeuw. Wij hebben de laatste jaren ervaring opgedaan met het maken of restaureren van Romantische instrumenten uit die tijd, onder meer het Ibach-orgel in de Broederenkerk in Deventer. In Drammen zullen ook delen van het bestaande orgel door ons gebruikt gaan worden. Het orgel zal in een 19e-eeuwse kas worden ondergebracht. De tractuur wordt mechanisch, met elektrische registertractuur. De dispositie is als volgt:

HauptwerkSchwellwerkPedal
Principal 8′Lieblich Gedackt 16′Violon 16′
Bordun 16′Salicional 8′Subbass 16′
Viola da Gamba 8′Flaut Traverse 8′Octavbass 8′ 
Gedeckt 8′Rohrflöte 8′Violoncello 8′
Flaut Major 8′Schwebung 8′ Posaune 16′
Oktav 4′Flaut Amabile 4′Trompete 8′
Holflaut 4′Violine 4′ 
Quinte 3′Quinte 3′ (gereserveerd) 
Oktav 2′Gemshorn 2′  
Mixtur 4-fachTerz 1 3/5 (gereserveerd) 
Terz 1 3/5′Fagot & Oboe 8′  
Cornet 4-fachTremolo  
Fagot 16′  
Trompete 8′  

HW-ZW, PED-HW, PED-ZW. Mixtuur met inschakelbare terts. Manuaalomvang: C t/m g”’.