Ingebruikname romantisch orgel Tangen kirke Drammen

Orgel Tangen Kirke
Orgel Tangen Kirke Foto: Anders Eidsten Dahl

Op zondagochtend 6 september 2020 is het nieuwe orgel in de Tangen kirke ingewijd in een feestelijke dienst met Provost Kjell Ivar Berger, organist Gróa Hreinsdóttir en pastoor Marit Skaar Skogesal. Ook soliste Kristin Gjelsnes en het vrouwenkoor Gospel Sisters verleenden hun medewerking. 

‘s Avonds was er een ingebruiknameconcert door organist en adviseur Anders Eidsten Dahl met onder meer muziek van Bach, Brahms en Vierne. Dit concert was de opening van een heus inauguratiefestival met dat loopt maart 2021. In dit festival wordt het orgel gebruikt in samenspel met andere instrumenten en zang, voor workshops en kindervoorstellingen.

Hier vindt u het volledige programma voor de inauguratieperiode (in het Noors).